Möt Elham, ordförande för Hemmaplan Arlöv

“Anledningen till att jag ville engagera mig i Hemmaplan, var att jag själv har vuxit upp i Arlöv och spenderade den mesta av min tid här. Mina föräldrar körde inte runt mig så mycket, till träningar och så. Då upptäckte jag Hemmaplans aktiviteter i Burlövshallen. Det var en jättebra chans; gratis, nära, mina föräldrar var inte emot det. Jag spenderade min tid på ett ställe där jag faktiskt kände mig trygg. Jag gjorde aktiviteter, tränade, lärde känna människor. Jag träffade min dåvarande coach Kofi. Han bidrog till att forma mig som person och jag har alltid velat bli som honom – någon som hjälper andra och låter dem växa i en trygg miljö.

Burlövshallen ligger centralt i Arlöv, det är en ny och fin hall. Arlöv är ett socioekonomiskt utsatt område där de flesta barnen inte har råd att vara med på sporter som kostar pengar, och det finns inte så mycket av dessa i Arlöv. Jag tycker det är toppen att det finns ett ställe för dessa barn att befinna sig på istället för på gatorna. Det är en bra insats för att få in barnen på ett tryggt ställe – precis så som jag kände mig när jag var liten.

Jag pluggar till läkare i Göteborg men kommer ner hit nästan varje vecka för att vara med på träningar och aktiviteter. Även om jag bor i en annan stad så tycker jag att detta, det är här jag hör hemma.”